Vlastivedné muzeum - Jesenice, CZ
33U E 390773 N 5550666
The permanent historical exhibition documents the historical development of the town and surroundings from the Middle Ages to the 20th century.
Location: Středočeský kraj, Czechia

"Stálá historická expozice muzea dokumentuje historický vývoj oblasti od stredoveku až do 20.století. Období stredoveku je zastoupeno predevším keramickými nálezy. Mezi nimi vyniká tzv."Tleský poklad" z prelomu 13.a 14.století (nález keramické nádoby se 400 sklenenými kroužky). 17. a 18. století je na nekdejším petrohradském panství spojeno s rodem Cernínu z Chudenic. Jejich pusobení dokládá privilegium Hermana Cernína z Chudenic a obraz Umucení sv.Vavrince s vyobrazením príslušníku rodiny Cernínu. Cechovní památky pripomínají cechovne organizovanou remeslnou výrobu v Jesenici v 18.a v 19.století. Umelecké slohy a vkus 19. a pocátku 20.století dokládají sbírky cínového, keramického a skleneného nádobí a dekoracních predmetu v dobových sklenících. Atmosféru venkovského života pripomíná "selská svetnice" s lidovým nábytkem a dobovým vybavením. Expozice je doplnena ukázkami z bohatého fotoarchivu muzea.
Soucástí historické expozice je "Stará jesenická lékárna" s puvodním nábytkem , lékárenským vybavením a sbírkou sušených bylinek. Na dvore muzea na ni navazuje bylinková zahrada. Dvur poskytuje i skvelé místo k odpocinku návštevníku."

source: (visit link)

The permanent historical exhibition documents the historical development from the Middle Ages to the 20th century. The medieval period is represented mostly by ceramic findings. Among them is the so-called. "Clapping treasure" at the turn of the 14th century 13.a (finding a mason jar with 400 glass rings).
Theme:
Cultural history from the Middle Ages to the 20th century.

Street Address:
Oráčovská 15 270 33 Jesenice Středočeský kraj

Food Court: no

Gift Shop: yes

Hours of Operation:
PONDĚLÍ zavřeno ÚTERÝ 8:00 - 15:30 STŘEDA 8:00 - 15:30 ČTVRTEK 8:00 - 15:30 PÁTEK 8:00 - 15:30 SOBOTA 8:00 - 12:00 NEDĚLE 13:00 - 17:00

Cost: 20.00 (listed in local currency)

Museum Size: Small