Radar Lindwurm, Fræer - Denmark
En ud af de 22 Luftwaffe radarstationer, der blev bygget i Danmark under 2. verdenskrig. One out of 22 radar stations built in Denmark during WW2.
Location: Denmark

Under 2. verdenskrig byggede den tyske besættelsesmagt et bunkeranlæg på engen ved Fræer. Dette område - der blev kaldt "Bette Berlin" - indeholdt en stor og meget hemmelig radarstation. Tyskerne kunne herfra overvåge de allieredes fly, ligesom de fra området kunne dirigere deres egne natlige flyvninger. Gennem krigsårene udvidede besættelsesmagten radarstationen igen og igen, indtil den til sidst dækkede hele engen syd for Fræer, og den endte med at være den største af sin slags i Danmark. Først efter krigens afslutning gik det op for befolkningen, hvad der egentlig var foregået i området. Folk havde indtil da været mystificeret, og også uvidende om, hvad besættelsesmagten lavede i Fræer-området, ligesom få mennesker havde anet, hvor langtrækkende og vigtig, stationen havde været. Efter krigen blev Bette Berlin anvendt som flygtningelejr for tyske flygtninge. Lejren blev udbygget med store træbarakker, så den kunne huse mere end 2000 mennesker. Den sidste flygtning forlod først lejren i maj 1947. Kilde:Rebildporten
En detaljeret skildring af radarstillingen kan ses her

English:
During WW2 the Germans built bunkers at the fields just south of Fræer. The locals called it "Little Berlin". It contained a very large radar. The Germans where able to monitor the air trafic of the allied forces and manage their own flights during nights. During the war the number of bunkers and radars here increased and finally became the largest air raid shelter in Denmark. It wasn't until after the war has ended that the local people discovered what kind of activitie took place here.. After the war the area was changed into a refugee camp for German refugees. The last refugees left the camp in 1947.