Carillon in the Bell Tower of Onze-Lieve-Vrouwebasiliek (Tongern), Limburg - Belgium
One of the seven carillons in Limburg.
Location: Limburg, Belgium

We was not up at the tower but you will see some pictures of the carillon and the bells in the following link.

Source: (visit link) :
"In de klokkentoren van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek van Tongeren hangt één van de zeven beiaarden in Belgisch Limburg.
De statige toren van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek werd in 2000 door Unesco erkend als werelderfgoed. Hoewel een belforttoren meestal een toren aan een burgerlijk pand is, gaat het in dit uitzonderlijk geval om de toren van een religieus gebouw. Het Tongers belfort werd gebouwd tussen 1204 en 1509 en is 64 meter hoog. In de bovenste compartimenten werd in 1586 de eerste beiaard geïnstalleerd.
Twaalf jaar later brandde de toren af en smolten de klokken. Ook tijdens de grote stadsbrand van 1677 ging de beiaard volledig verloren. In 1782 werd door de Luikse klokkengieter François Chaudoir een nieuwe beiaard geïnstalleerd. Chaudoir maakte nog gebruik van enkele oudere klokken uit 1568 en 1677. Niet minder dan 7 klokkengieters zouden in de loop der eeuwen nieuwe klokken gieten, waardoor de Tongerse beiaard een allegaartje werd van uiteenlopende signatuur. Klokkengieters hielden zich slechts sporadisch bezig met het gieten van beiaarden waardoor ze de stemtechniek, om er een welluidend geheel van te maken, niet helemaal beheersten.
In 2001 werd het instrument integraal gerestaureerd en verder uitgebreid. De huidige beiaard bevat 49 klokken en weegt 8.044kg. Hij werd integraal herstemd en kan nu de vergelijking doorstaan met de beroemdste Vlaamse beiaarden."

EN:
"The bell tower of Our Lady Basilica of Tongeren hangs one of the seven carillons in Belgian Limburg.
The stately tower of the Notre-Dame Basilica was recognized by UNESCO in 2000 as World Heritage. Although a belfry tower is usually a tower to a bourgeois building, it goes in this exceptional case to the tower of a religious building. Tongeren The belfry was built between 1204 and 1509 and is 64 meters high. In the upper compartment was installed the first carillon in 1586.
Twelve years later, the tower was burned and melted the bells. During the great fire of 1677 went completely lost the carillon. In 1782, a new carillon was installed by the Liege bell-founder François Chaudoir. Chaudoir still made use of some older bells from 1568 and 1677. No less than seven bell founders were casting new bells over the centuries, making the Tongeren carillon was a jumble of diverse signature. Watering bells kept themselves only sporadically engaged in casting carillons giving them voice technology, to create a melodious whole, not quite mastered.
In 2001, the instrument has been fully restored and expanded. The current carillon contains 49 bells and weighs 8.044kg. He was integral ballot and now can stand comparison with the most famous Flemish carillons."
Location:
Onze-Lieve-Vrouwebasiliek