Turbová
33U E 455402 N 5546466
Barokní usedlost z r. 1756 postavil F. X. Turba, od konce 20. století prázdná a chátrající / Baroque homestead from r. 1756 built by F.X. Turba, since the late 20th century, empty and dilapidated.
Location: Hlavní město Praha, Czechia

"Barokní usedlost z r. 1756 postavil F. X. Turba. Na pocátku 20. století byla cástecne zbourána a nahrazena novobarokní vilou. Od r. 1939 zde bydlel malír a loutkar Jirí Trnka. V 90. letech byl obýván squattery. Dnes prázdná a chátrající."

zdroj: (visit link)

Baroque homestead from r. 1756 built F. X. Turba. Since r. 1939 there lived a painter and puppeteer Jiri Trnka. In the 90s it was inhabited by squatters, since the late 20th century, empty and dilapidated.