Amfiteátr letního kina - Jihlava, Czech Republic
33U E 542992 N 5472049
Amfiteátr letního kina se nachází v tesném sousedství Zoo Jihlava. Amphitheater of summer cinema is located in the vicinity of Jihlava Zoo.
Location: Kraj Vysočina, Czechia

Cást údolí lesoparku Heulos, která byla v r. 1949 urcena za letní amfiteátr. V roce 1959 pribyla promítací stena, svého casu nejvetší v republice, a prostor se zacal využívat i pro filmová predstavení. Údolí je prirozenou fortifikacní hranicí historické Jihlavy, která oddeluje staré mesto od nejvetšího jihlavského sídlište Brezinky.
Správcem celého areálu jsou Služby mesta Jihlavy. Využívá se na promítání filmu, divadelní predstavení, módní prehlídky, prezentacní akce, koncerty.

Part of the valley park Heulos, which was r. 1949 intended for a summer amphitheater. In 1959 he added a projection screen, its time the largest in the country, and began to use the space for film screenings. The valley is a natural border fortification historic Jihlava, which separates the old town of Jihlava largest settlement of Birkenau.
The administrator of the entire complex are services the city of Jihlava. It is used to film screenings, theater performances, fashion shows, presentations and concerts.