Kostol Navštívenia Panny Márie - Church of the Visitation of the Virgin Mary (Vlkolínec, SK)
Barokne-klasicistní kostel z roku 1875. / Baroque-classictic church from 1875.
Location: Žilinský kraj, Slovakia

[SK]

Kostol sa nachádza na východnom okraji lokality, pôvodne bol postavený ako kaplnka vedla komunikácie vedúcej k cintorínu. Je to jednolodová barokovo-klasicistická stavba s presbytériom a do priecelia vstavanou vežou. Je zasvätený Navštíveniu Panny Márie u svätej Alžbety, svätili sa kvety symbolizujúce plodnost, vtedy sa 2. júla koná vo Vlkolínci odpust, další odpust sa koná vo sviatok Panny Márie Snežnej, 5. augusta, na pamiatku "zázracného" sneženia uprostred leta a zastavenie morovej epidémie.

Citováno z Vlkolinec.sk
Type of Church: Church