Holešovická elektrárna
33U E 459677 N 5550931
Electric power plant was built by Public transport company of Prague from 1898 to 1900, primarily as a source of electricity to operate its tram lines.
Location: Hlavní město Praha, Czechia

"Holešovická elektrárna nebo Centrála, v dobe svého vzniku oficiálne zvaná Ústrední elektrická stanice královského hlavního mesta Prahy, je prumyslový areál v Praze Holešovicích. Elektrárnu vybudovaly Elektrické podniky hlavního mesta Prahy v letech 1898 až 1900, predevším jako zdroj elektriny pro provoz svých tramvajových tratí. V areálu se nacházela tramvajová vozovna. Zachovalé budovy puvodní elektrárny jsou od roku 2002 chráneny jako kulturní památka Ceské republiky."

zdroj: (visit link)