Dum výbercího mýta a potravní dane - Vyšehrad, Praha, CZ
Location: Hlavní město Praha, Czechia

Prízemní klasicistní dum cp. 12/7 postavila mestská správa v roce 1841 pro úradovnu i byt výbercího mýta a potravní dane. Proto tady byla v jeho tesném sousedství v roce 1889 zrízena mostní váha, dnes již zaniklá. V dome žila a 7. 3. 1941 zemrela spisovatelka Popelka Bilianová.

===============================

Neoclassical house no. 12/7 was built by the city administration in 1841 for an office and apartment of toll and excise taxes collector. Therefore, there was in its close neighborhood in 1889 established weighbridge, now defunct. In the house lived and 7. 3. 1941 died writer Popelka Bilianová.
Rating: