Znak obce Pilnikov - Czech Republic
Znak obce Pilníkov nad vstupem do kostela Nejsvetejší Trojice.
Location: Královéhradecký kraj, Czechia

První písemná zmínka o Pilníkovu je z roku 1357. V roce 1371 získal Pilníkov do majetku vladyka Ješek Silber, jehož potomci se nazývali Zilvarové z Pilníkova. V 15. století táhla husitská vojska, údajne i s legendárním Janem Žižkou, pres Pilníkov na Litomericko. Za vlády krále Vladislava IV. Pilníkov obdržel znak a byl povýšen na mestecko 20. brezna 1514. V roce 1623 prodala královská komora konfiskovaný majetek Adama V. Zilvara (Pilníkov vcetne okolních statku a pozemku) Albrechtovi z Valdštejna, který o nekolik let pozdeji tyto statky zastavil na 30 let císarskému plukovníkovi Danielovi Hebronovi.

Zdroj: (visit link)
Bearer of Coat of Arms: Town