Amfiteátr letního kina - Boskovice, Czech Republic
Amfiteátr letního kina / Amphitheater of summer cinema
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

Letní kino uzavírá parkovou úpravu areálu. Stavelo se v letech 1957 - 1962, do trvalého užívání bylo predáno (po dokoncovacích pracích) až v r. 1965. Hledište bylo dobudováno pro 2500 diváku. V r. 1982 byla vyzdena promítací plocha a s rozmery 40 m x 15 m je nejvetší v republice. V tomto letním kine v letech 1964 - 1990 probíhaly filmové festivaly.

Building of summer cinema was built in the years 1957 - 1962, but it was completely finished in 1965. Amphitheater is made for 2500 spectators. In 1982 was walled also projection screen and with dimensions of 40 m x 15 m it is the largest in the country. There were in this open-air cinema during years 1964 - 1990 hold film festivals.
Type of Amphitheater: Contemporary Amphitheater