Zimní stadion Ludka Cajky, Zlín, CZ
Domácí stadion hokejového klubu PSG Zlín. / Home stadium of the ice hockey team PSG Zlín.
Location: Zlínský kraj, Czechia

[CZ]

Stadion

Zimní stadion Ludka Cajky je hokejový stadion ve Zlíne, na kterém hraje domácí zápasy klub PSG Zlín. Stadion byl uveden do provozu v roce 1957 a v roce 1962 byl zastrešen. Pojmenován byl v roce 1990 po zlínském hráci Ludkovi Cajkovi, který tragicky zemrel na následky zranení pri utkání v Košicích. Kapacita je 7000 diváku (z toho je 4525 míst k sezení a 2475 ke stání). Rozmery kluzište jsou 28x60 metru.

Klub PSG Zlín

Klub byl založen delníky Batových továren roku 1929 pod názvem SK Bata Zlín. Od sezóny 1980/1981 je trvalým úcastníkem ceské nejvyšší hokejové souteže. Dvakrát získal titul(2003/04 a 2013/14) a ctyrikrát se stal vicemistrem ceské hokejové extraligy.

Legendy zlínského hokeje

• 10 - Jaroslav Stuchlík
  • 16 - Ladislav Maršík
  • 21 - Jirí Vodák
  • 1 - Jirí Králík
  • 26 - Ludek Cajka
  • 60 - Miroslav Okál
Zdroje: Wikipedia, Stránky klubu

[EN]

Zimní stadion Ludka Cajky is an indoor sporting arena located in Zlín, Czech Republic. The capacity of the arena is 7,000 people and was built in 1957. It was named after Zlín hockey player Ludek Cajka, who was fatally wounded during a game in Košice. It is currently home to the PSG Zlín ice hockey team.

Source: Wikipedia
It's the home of which team(s)?: PSG Zlín