zámek Prcice - Sedlec-Prcice, okres Príbram, CZ
Puvodne renesancní zámek, který vznikl prestavbou tvrze za Adama Voracického.
Location: Středočeský kraj, Czechia

Puvodne renesancní zámek, který vznikl prestavbou tvrze za Adama Voracického. Rytír Jan Vít Malovec z Malovic jej nechal v l. 1740–50 barokne prestavet. V 19. století byl nekolikrát klasicistne upraven. R. 1924 jej kupuje J. Hásek, kterému byl po válce znárodnen. Dnes v držení potomku ing. Háska.

==========================================

Originally a Renaissance chateau, which was rebuilt from older fortress for Adam Voracický. Knight Jan Vít Malovec of Malovic rebuiled it in the years 1740-1750 in Baroque style. In the 19th century, several modifications in classicist style took part. In 1924 owned by J. Hasek. Nationalized after the WWII. Today in the possession of the descendants of Mr. Haske.
Accessibility: No access- Private

Condition: Intact