Rundetårn, Copenhagen - Denmark
Rundetårn blev bygget i 1642 - Rundetårn was built in 1642
Location: Denmark

Rundetaarn blev bygget af Christian 4. mellem 1637 og 1642. Tårnet er første del af Trinitatis Komplekset, der forenede kirke, bibliotek og observatorium i en bygning. Rundetaarns Sneglegang er enestående i europæisk arkitektur. Den 209 meter lange spiralrampe snor sig 7½ gang omkring tårnets hule kerne op til stentrapperne, der fører det sidste stykke vej til udsigtsplatformen.
Sneglegangen er den eneste forbindelse mellem tårn og Bibliotekssal/Ringerloft og tårn og kirke.'
Kilde: Rundetårn.dk

The Round Tower was built by Christian IV between 1637 and 1642. It was the first part of the Trinitatis Complex, which combined church, library and observatory in a single building.

The Round Tower does not have an elevator, so visitors have to climb the winding, white-washed Spiral Walk, where kids often hide in the niches, only to jump out shouting “boo!” as adults approach.
The spiral walk is unique in European architecture. The 209 m long spiral ramp winds itself 7,5 times round the hollow core of the tower, forming the only connection between the individual parts of the building complex.
Source: Rundetårn.dk
Height of Look-Out Tower in feet: 115.00

Difficulty:

Opening times and fees:
21. maj - 20. september Alle dage 10 - 20 21.sept - medio okt. Alle dage 10 - 18 Medio oktober - medio marts Man., tors. fre., lør. & søn: 10 - 18 Tir. & ons. 10 - 21 Medio marts - 20.maj Alle dage 10 - 18 Lukket 24. og 25. december og 1. januar 21 May – 20 September All days 10 - 20 21 Sep.- medio Oct. All Days 10-18 Medio October - medio March Mon., Thu. Fri., Sat. & Sun: 10 - 18 Tue. & Wed. 10 - 21 Medio March – 20 May All days 10 - 18 Closed 24 and 25 December and 1 January