RD Meetpunt: 27020302 - Olst-Wijhe
meetpunt (H.K.) en watertoren Olst: Midden van de bol op de watertoren.
Location: Overijssel, Netherlands

De watertoren in Olst is ontworpen door architecten P.J. de Gruyter en C. Poederoyen. De toren is gebouwd in 1962.

De toren heeft een hoogte van 41,55 meter en had één waterreservoir met een inhoud van 900 m³. Het gebouw dient als klokkentoren van de dichtbij gelegen Rooms-katholieke kerk. De toren staat op de gemeentelijke monumentenlijst.

In 2004 heeft watermaatschappij Vitens uit Zwolle de watertoren verkocht voor 32 duizend euro. In de zomer van 2006 is men een verbouwing gestart in de toren. In de toren zijn vijf appartementen gerealiseerd met elk twee woonlagen. De kerkklokken boven in de toren bleven behouden.
Type: regular meetpunt

Condition: Average