studanka Leose Janacka - Bilovice nad Svitavou, Czech Republic
CZ: studanka Leose Janacka // EN: spring Leos Janacek
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CZ:
Studánka leží na okraji Bílovic nad Svitavou nad hájovnou Lišky Bystroušky. Studánka byla vybudována v r. 1976 na pocest ceského hudebního skladatele Leoše Janácka. Tento skladatel zkomponoval operu Príhody Lišky Bystroušky, která je svým dejem spjata s bílovickými lesy. Také podle techto del je nazvána blízká hájovna. Na studánce je notový úryvek z této opery. Na hlavní bronzové desce je výrok revírníka z opery: JAK JE LES DIVUKRÁSNÝ a doplnující nápis LIŠKA BYSTROUŠKA MONOLOG REVÍRNÍKA. Pod výrokem je Janáckuv autogram.

EN:
Spring is on the edge Bílovice Svitavou above gamekeeper's lodge Cunning Little Vixen. Fountain was built in 1976 in honor of the Czech composer Leos Janacek. The composer wrote the opera The Cunning Little Vixen, which is its plot linked to bílovickými forests. Also these works is called close lodge. At the well is a musical excerpt from the opera. On the main bronze plaque says the game warden of the Opera: JAK JE LES DIVUKRÁSNÝ and additional inscription LIŠKA BYSTROUŠKA MONOLOG REVÍRNÍKA. Below is the statement Janáckuv autograph.
Public or Private Land?: Public

Public Land Fees?: no