Former Jewesh cemetery - Alphen aan den Rijn
Former jewish cemetery, cleared in 1964, turned in to park 2012
Location: Zuid-Holland, Netherlands

Deze joodse begraafplaats is in 1964 geruimd, de stoffelijke resten zijn overgebracht naar de joodse begraafplaats te Katwijk.
Op woensdag 18 april is deze Voormalige Joodse Begraafplaats aan de Aarkade officieel geopend. Minister van Binnenlandse Zaken J.W.E. (Liesbeth) Spies heeft gezamenlijk met leden van het Comité Voormalige Joodse Begraafplaats een herinneringsteken onthuld.

Achter het joodse washuisje aan de Aarkade 63 is een stadsparkje ingericht met daarin een herinneringsteken en een davidsster met een eeuwig brandend licht. De opening van het stadsparkje en herinneringsplek op de Voormalige Joodse Begraafplaats symboliseert de afronding van het eerste bouwwerk aan de Lage Zijde.

English abstract.
From 1802 until 1964, a jewish cemetery was found here. In 1964 the cemetery was cleared and the remains were taken to a jewish cemetery in Katwijk. Because of the historic value of this location, the area was reopend as a kind of monument in 2012 and is also a kind of small town parc.

No graves kan be found here today, just the memory of what once was...
(see the added photo's)