Town clock Kyjov, Czech republic
33U E 655214 N 5430738
En: tower clock on the tower of the Renaissance city hall Kyjov, South Moravian Region, Czech republic. Cz: hodiny na veži renesancní radnice mesta Kyjov, Jihomoravský kraj.
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

En: The renaissance Town Hall was built by Italian builders in years 1561-1562. Tower height reaches 39 m. The tower clock was installed in 1903 by a local clockmaker Fr. Gonic. The clock's face is a black square with a white circle, with Arabian numbers.
Cz: Renesancní radnice na námestí byla postavena italskými staviteli v letech 1561-1562. Výška veže dosahuje 39 m.
Vežní hodiny instaloval v roce 1903 místní hodinár Fr. Gonic, v roce 1930 byly vymeneny. Kronika z roku 1994 uvádí, že v ríjnu tohoto roku byl starý hodinový stroj demontován a nahrazen novým typem. Podle téhož zdroje pecoval o hodinový stroj mnoho let pan Hecl, zkušený hodinár. Po smrti pana Hecla prevzala péci o vežní hodiny jeho dcera, paní Aloisie Heclová.
Ciferník tvorí cerný ctverec s bílým kruhem, v mezikruží arabské císlice.
Status: Working