Otto V. Lassen - Randers, Denmark
Buste af byens populære doktor --- Bust showing the citys popular doctor
Location: Denmark

Doktorparken er byens synligste minde om Otto V. Lassen. Tre år før sin afrejse fra Randers i 1915 forærede han byen sin lystejendom Bettysminde på Viborgvej og gav oveni penge til en beplantning af området, så borgerne kunne nyde stedet, som han og hans familie selv havde gjort det.

Lassen var født i landsbyen Torkildstrup i bunden af Roskilde Fjord, læste medicin i København og kom til Randers som privatpraktiserende læge 29 år gammel i 1874. Han var en meget dygtig kirurg, hvorfor han i 1881 blev tilknyttet byens sygehus, og hans store arbejdsevne tillod ham fortsat også at praktisere privat. I 1905 blev han overlæge på sygehuset.

Dobbeltarbejdet som læge forhindrede ikke Lassen i at interessere sig for byens liv mere alment: i en periode var han medlem af byrådet og desuden levende optaget af byens kulturliv. Han var formand for musikforeningen Brage og medvirkende til udgivelsen af Lauritz Nielsen Randrups byhistoriske digt Randers March (1698) i trykt form.

I 1915 trådte han tilbage som overlæge og tog til København. Året efter hans død blev en buste af Lassen, fremstillet af Anders Bundgaard, afsløret i Doktorparken.

Busten er placeret midt i det stykke land, Otto V. Lassen forærede byen. Den er fremstillet i bronze og placeret på en høj plint i granit. Ved foden af plinten er indhugget en tekst som fortæller hvornår Lassen blev født, hvornår han døde, samt hvornår han var ansat ved Randers Sygehus.

Doktorparken is the most visible memory of Otto V. Lassen in Randers. Three years before his departure from Randers in 1915 he gave the city his estate Bettysminde on Viborgvej and donated money for developing the area so that citizens could enjoy the place as he and his family had done it.

Lassen was born in the village Torkildstrup by Roskilde Fjord, he studied medicine in Copenhagen and came to Randers as a private practitioner 29 year old in 1874. He was a very skilled surgeon why he in 1881 was appointed to the city hospital, and his great work allowed him to continue to practice privately. In 1905 he became chief physician at the hospital.

Double work as a doctor did not prevent Lassen in the interest of city life more generally: for a period he was a member of the city council and also a lively interest in the city's cultural life. He was chairman of the music society Brage and contributed to the release of Lauritz Nielsen Randrups city history poem Randers March (1698).

In 1915 he resigned and went to Copenhagen. The year after his death, a bust of Lassen, made by Anders Bundgaard, was revealed in Doktorparken.

The bust is located in the middle of the piece of land, Otto V. Lassen gave the city. It is made of bronze and placed on a high plinth of granite. At the foot of the plinth is inscribed with a message to tell when Lassen was born, when he died and when he was employed at Randers Hospital.