Castle of Begur - Spain
Ancient castle in Begur, Spain
Location: Cataluña, Spain

Begur Castle dates from the 11th Century but it was severely damaged twice by the French then later rebuilt. The first feudal lord we know about was Arnust de Begur, documented at the beginning of the 11th century. In 1607, the owners of the castle sold the rights to the municipality of Begur.
In 1810 the castle was destroyed by Spanish troops to obstruct the advance of Napoleon`s army.

Ot he Casstle you can enjoy a great view of 360 degrees!

Catalonian
Castell de Begur és un monument del municipi de Begur (Baix Empordà) declarat bé cultural d'interès nacional.

Descripció[modifica]Les restes del castell estan situades a dalt d'un promontori que domina la vila de Begur i ofereix unes excel·lents vistes cap a la costa.

La fortalesa fou bastida damunt la roca i té força sencera el basament de la torre mestra, rodona i atalussada. Hi ha altres restes de murs i basaments, que formen encara un conjunt evocador.

A principis del segle XX es construïren el camí d'accés, el mirador -anomenat el balcó de l'Empordà- i els merlets esglaonats que caracteritzen actualment el conjunt.

Història[modifica]Castell termenat situat en un penyal sobre el poble, on s'ubicava l'antic poblat d'origen preromà. Documentat el 1019, el primer senyor feudal que es coneix fou Arnust de Begur. A mitjans del segle XI va passar a mans de la comtessa Ermessenda, que en 1057 el va vendre als comtes de Barcelona (que el van infeudar a diferents famílies al llarg dels segles). En el segle XIV passà a mans de Guilabert de Cruïlles, senyor de Peratallada, que el van posseir fins al segle XVII.

En el segle XV Begur aconseguí la redempció feudal amb la designació de carrer de Barcelona. Aquest mateix segle el castell es va haver de reconstruir, després que va quedar molt malmès durant la guerra contra Joan II. El 1604 la vila comprà la resta de drets corresponents al castell, obtenint la seva llibertat jurisdiccional

El 1810, durant la guerra del Francès, els soldats anglesos van recuperar el castell als francesos i, l'almirall Doyle, el feu volar.
Accessibility: Full access

Condition: Partly ruined