Nove Dvory - Central Bohemia, Czech Republic
Nove Dvory Chateau
Location: Středočeský kraj, Czechia

CZ
Predchudcem dnešního mesta Nové Dvory byl stredoveký cisterciácký klášter. V roce 1588 nechal pan Kašpar M. ze Žerotína vybudovat renesancní zámek Nové Dvory.

V roce 1607 byl zámek ponicen požárem a znovu tu rádil ohen za prispení Švédu v roce 1639. Zámek byl po této události zcela pustý až do roku 1679. V letech 1679 až 1686 byl zámek znovu obnoven.
Kolem zámku byla vybudována zahrada s bažantnicí a jízdárnou.
Zajímavostí tohoto zámku je jeho spojení s kostelem svatého Martina arkádovou chodbou.

EN
The forerunner of today's Nové Dvory chateau was a medieval Cistercian monastery. In 1588 Kaspar M. from Žerotín built a Renaissance chateau.

In 1607 the chateau was destroyed by fire and again the raging fire during Thirty Years' war in the 1639. The chateau was after this event completely abandoned until 1679. From 1679 to 1686, the chateau was restored. Around the chateau was built garden with pheasantry and horse riding-school.

An interesting feature of the chateau is its connection with the church of St. Martin by arcade corridor.
Accessibility: Partial access

Condition: Partly ruined