14 Miil - Skejby, Aarhus, Denmark
Miilsten på Randersvej i Skejby, Aarhus. --- Miilstone located Randersvej in Skejby, Aarhus, Denmark
Location: Denmark

Denne keglestubformede milesten med Frederik VII's navnetræk markerer afstanden 14 Miil fra Kolding. Stenen er en del af ruten fra Kruså til Randers der blev opmålt ud fra Kolding.

I perioden 1864 til 1918 blev mange milesten på denne rute overmalet af tyskerne der flyttede dem og anvendte dem til vejvisning. Danskerne restaurerede stenene og flyttede dem tilbage til de oprindelige placeringer mod slutningen af 1. verdenskrig. Det er dog tvivlsomt om stenen på Randersvej har været flyttet i denne periode da den er placeret så langt mod nord.

This frustoconical milestone with Frederik VII's signature marks the distance 14 Miil from Kolding. The stone is placed along the route from Kruså to Randers. All the milestones placed along this route measures the distance to Kolding.

In the period from 1864 to 1918, many milestones along this route was painted by the Germans who moved them and used them for direction elsewhere. The Danes restored the stones and moved them back to their original positions at the end of the first World War. It is doubtful whether the stone at Randersvej has been moved in this period, located so far north.

1 Danish Miil = 7532,48 m.
Condition: Immaculate