Rolfshøj - Rolvsted, Denmark
32U E 598648 N 6131992
Resterne af langdysse ved landevejen mellem Odense og Ørbæk. Der er velbevarede randsten og et enkelt, flot gravkammer med en stor dæksten med skåltegn kan stadig ses på stedet.
Location: Denmark

[Danish] På Rolighedsvej ved Ørbæklandevejen ligger den fine oldtidshøj Rolfshøj. Det er et stemningsfyldt fortidsminde, en langdysse fra bondestenalderen 3000 f.kr., der ligger tæt på bebyggelse, men er offentligt tilgængeligt hele året. Langdyssen er omkranset af knap tyve randsten, hvoraf 10 er på sydsiden af højen. Der er bevaret et fint kammer med tre bæresten og en dæksten med 34 skåltegn, og i højen kan anes rester af to fordybninger. Formentlig resterne af yderligere to gravkamre. I følge en lokal legende er den danske sagnhelt Rolf Krake begravet i højen.

[English] Remains of long barrow near the road between Odense and Ørbæk on East Funen. One burial chamber with one large capstone with 34 cup marks on the top. The chamber was built in the neolithic period about 3000 b.c. According to local legend the hero Rolf Krake is buried in the dolmen.
Type: Dolmen

Number: 4.00