18 Miil - Randers, Denmark
Miilsten hvor Grenåvej møder Århusvej i Randers. --- Miilstone located where Grenåvej meets Århusvej in Randers, Denark
Location: Denmark

Denne keglestubformede milesten med Frederik VII's navnetræk markerer afstanden 18 Miil fra Kolding. Stenen er den nordlige afslutning på ruten fra Kruså til Randers der blev opmålt ud fra Kolding.

I perioden 1864 til 1918 blev mange milesten på denne rute overmalet af tyskerne der flyttede dem og anvendte dem til vejvisning. Danskerne restaurerede stenene og flyttede dem tilbage til de oprindelige placeringer mod slutningen af 1. verdenskrig. Det er dog tvivlsomt om stenen i Randers har været flyttet i denne periode da den er placeret så langt mod nord.

Stenen var oprindeligt placeret i Strømmen ikke langt herfra men blev flyttet i forbindelse med omlægning og udvidelse af vejene omkring Randers Bro.

This frustoconical milestone with Frederik VII's signature marks the distance 18 Miil from Kolding. The stone marks the northern end of the route from Kruså to Randers. All the milestones placed along this route measures the distance to Kolding.

In the period from 1864 to 1918, many milestones along this route was painted by the Germans who moved them and used them for direction elsewhere. The Danes restored the stones and moved them back to their original positions at the end of the first World War. It is doubtful whether the stone in Randers has been moved in this period, located so far north.

The stone was originally placed in Strømmen not far from here but was moved as the result of redevelopment and expansion of roads leading to The Bridge of Randers.

1 Danish Miil = 7532,48 m.
Condition: Immaculate