RD Meetpunt: 16030501 - Nijeveen
meetpunt H.K. Nijeveen: Stang boven knop.
Location: Drenthe, Netherlands

Geschiedenis

De kerk is gebouwd op de wijze van een Drentse boerderij, de kap gedragen door gebinten. In 1627 werden de zijbeukmuren in baksteen opgetrokken en in de 19de eeuw werden de zijmuren verhoogd. Hierbij werd de kap ook gewijzigd. Bij de restauratie in 1976-1977 werd het gewelf weer teruggebracht naar de situatie van voor de 19de eeuwse verbouwing.
Omschrijving

Ned. Herv. Kerk. Gesticht 1477. Het huidige gebouw met houten gebinten waarvan de stijlen in het zicht zijn gebleven. Verbouwd in 1627. (Inventaris: avondmaalstafel 1631, twee koperen kronen en koperen armen voor kaarsen. Twee tinnen avondmaalsbekers en borden, houten offerkistje met ijzeren beslag).
Type: regular meetpunt

Condition: Good