Vesijärven vanha rautatieasema - Lahti, Finland
Old Railway station Of Lake Vesijärvi.
Location: Finland

FIN:

"Vesijärven rautatieasema on Lahden satamassa (ent. Vesijärven satama) sijainnut entinen leveäraiteinen rautatieasema. Ensimmäinen veturi kävi asemalla elokuussa 1869 ja asema otettiin virallisesti käyttöön 1. marraskuuta 1869 Pietarin radan Riihimäki–Lahti-osuuden valmistumisen yhteydessä. Alun perin 4:n luokan asemaksi rakennettua Vesijärveä laajennettiin 1900-luvun alussa, jolloin se korotettiin 3:n luokan asemaksi.

Vesijärven satama oli aikanaan osa hyvin tärkeää tavara- ja matkustusreittiä, joka kulki Päijänteeltä Vääksyn kanavaa, Vesijärveä ja rautateitä pitkin Suomenlahdelle. Läpikulkupaikaksi muodostunut pieni Lahden kylä kasvoi vuosien varrella ensin kauppalaksi ja logistiikan keskukseksi, sekä lopulta Lahden kaupungiksi.

Vuonna 1905 kaupunkioikeudet saanut Lahden kasvu aiheutti sen laajenemista nykyiselle paikalleen, jota palvelemaan rakennettiin vuonna 1935 nykyinen Lahden rautatieasema. Vesikuljetusten siirryttyä vuosien saatossa vähitellen maanteille ja rautateille, Vesijärven aseman kautta kulkenut liikenne ensin väheni ja loppui kokonaan 1980-luvulla. Käyttämättä jäänyt rata on sittemmin purettu Salpausselän seisakkeelle asti. Nykyään Vesijärven entinen rautatieasema toimii kahvilana nykyisen Lahden sataman alueella.

Vesijärven satamassa sijaitsi myös Niemen rautatieasema, joka oli Loviisan–Vesijärven rautatien kapearaiteisen 750 mm:n raideleveydelle rakennetun radan pohjoinen pääteasema.

ENG:

Vesijärvi railway station is located in Lahti port (formerly Vesijärvi port) located in the former broad-gauged railway station. The first locomotive was the station in August 1869, and the station was officially launched on 1 November 1869 in St. Petersburg track Riihimäki and Lahti share in connection with the completion. Originally a 4-class station built water lake was expanded in the early 1900s, when it was increased 3: The class of the station [1].

Vesijärvi port was part of a very important trade and travel route, which ran Päijänne got at the channel, lake water and railways along the Gulf of Finland. Through place to become a small village in the Gulf grew over the years, first and logistics center in the township, and, ultimately, the Gulf city.

In 1905, the city received the rights to the Gulf of growth led to an expansion of its current location, which was built to serve the country in 1935 to the current Lahti Train Station. Water transport gradually shifted over the years to the roads and railways, Vesijärvi drive traffic passing through the first decreased and completely ceased in the 1980s. Any unused railway line has since been demolished Salpausselän shutdown until. Today Vesijärvi a former railway station is a coffee of the current port in the Gulf.

Vesijärvi Harbour railway station located on the peninsula, which was the Loviisa-Vesijärvi railway narrow gauge 750 mm gauge line built in the north end station.
Is the station/depot currently used for railroad purposes?: No

Is the station/depot open to the public?: Yes