Riihimäki, Finland
Riihimäki City Hall Riihimäen Kaupungintalo
Location: Finland

"Riihimäki City Hall is Architect Veli Valorinta designed. The building was completed in 1948. The extension of the building was designed by architect Kalevi Väyrynen and it was finished in 1973.

Riihimäki:

Riihimäki is a city in southern Finland, about 70 km north of Helsinki.
Riihimäki, founded in 1922, and it became a city in 1960
Riihimäki has an area of 125.56 km ²
Human population of Riihimäki is 29 201
mayor: Seppo Keskiruokanen

well known people from Riihimäki:

- Aku Hirviniemi (actor)
- Anita Hirvonen (pop singer)
- Tuomari Nurmio (musician)
- Päivi Räsänen (Christian Democrat party leader)
- Kari "Kitu" Lindholm (ex-football player)
- Janne Lahti (hockey player)
- Jussi Veikkanen (cyclist)

History:

Riihimäki was originally conceived around the railway station. Riihimäki railway station is one in 1862, the opening of the Helsinki-Hämeenlinna-track original positions. The story goes that when this sparsely populated corner of Hausjärvi named simply in the vicinity, on the hill, the location of the barn. Position became Finland's first hub for the east from there to lead the Riihimäki-Saint Petersburg-track the first leg from Riihimäki to Lahti was opened in 1869. Gradually, around the station began to emerge in more homes. Military of major strategic importance in sufficient distance from the place of the Gulf of Finland coast also set up a Russian cavalry garrison, which is currently the Signal Regiment, the Finnish signal corps headquarters.

In 1910, Riihimäki glassworks was established, Riihimäki glass, which served the community until 1990.

Upcoming Riihimäki petitioned the spring of 1915, that some of the electric wire, generating a Riihimäen taajaväkinen community. The governor urged the Board to take action Hausjärvi Riihimäki station area to change the urban taajaväkiseksi, which would have autonomy in financial matters and the order matters. Set to propose the necessary committee to draw up rules and ordered the town plan architect Harald Andersen. The first plan was completed in January 1916.

Riihimäki, resigned in 1922 as an independent township of electric wire. City Barn Hill came in 1960.

In 1907, a manufacturer Loppi HG Paloheimo built a narrow-gauge railway in Riihimäki horse Loppi Kesijärvelle. Later in the Riihimäki-Loppi railway changed höyryveturivetoiseksi. Track work until 1952, when it was disbanded.

Riihimäen kaupungintalo on Arkkitehti Veli Valorinta suunnittelema. Rakennus valmistui vuonna 1948. Rakennuksen Laajennuksen suunnitteli arkkitehti Kalevi Väyrynen ja se valmistui vuonna 1973.

Riihimäki:

Riihimäki on kaupunki Etelä-Suomessa, noin 70 km Helsingistä pohjoiseen.
Riihimäki on perustettu vuonna 1922 ja kaupungiksi se tuli vuonna 1960.
Riihimäen kokonaispinta-ala on 125,56 km².
Väkiluku on 29 201
Kaupingjohtaja on Seppo Keskiruokanen

Tunnettuja riihimäkeläisiä:

- Aku Hirviniemi (näyttelijä)
- Anita Hirvonen (iskelmälaulaja)
- Tuomari Nurmio (muusikko)
- Päivi Räsänen (Kristillisdemokraattien puoluejohtaja)
- Kari "Kitu" Lindholm (ex-jalkapalloilija)
- Janne Lahti (jääkiekkoilija)
- Jussi Veikkanen (pyöräilijä)

Historia:

Riihimäki syntyi alun perin rautatieaseman ympärille. Riihimäen rautatieasema on yksi vuonna 1862 avautuneen Helsinki–Hämeenlinna-radan alkuperäisistä asemista. Tarina kertoo, että tämä silloin harvaan asuttu Hausjärven kolkka nimettiin yksinkertaisesti aseman lähettyvillä, mäen päällä, sijainneen riihen mukaan. Asemasta tuli Suomen ensimmäinen risteysasema, kun sieltä itään johtavan Riihimäki–Pietari-radan ensimmäinen osuus Riihimäeltä Lahteen avattiin vuonna 1869. Vähitellen aseman ympärille alkoi syntyä lisää asutusta. Sotilasstrategisesti tärkeälle rautatiepaikkakunnalle riittävän matkan päähän Suomenlahden rannikosta perustettiin myös venäläinen ratsuväkivaruskunta, missä nykyään toimii Viestirykmentti, Suomen viestijoukkojen keskuspaikka.

Vuonna 1910 Riihimäelle perustettiin lasitehdas, Riihimäen lasi, joka toimi paikkakunnalla vuoteen 1990 saakka.

Tulevat riihimäkeläiset anoivat keväällä 1915, että osasta Hausjärveä muodostettaisiin Riihimäen taajaväkinen yhdyskunta. Kuvernööri kehotti Hausjärven kuntaa ryhtymään toimiin Riihimäen asemaseudun muuttamiseksi taajaväkiseksi yhdyskunnaksi, jolla olisi itsehallinto taloudellisissa kysymyksissä ja järjestysasioissa. Asetettu toimikunta laati ehdotuksen tarvittaviksi säännöiksi ja tilasi asemakaavan arkkitehti Harald Andersinilta. Ensimmäinen asemakaava valmistui tammikuussa 1916.

Riihimäki erosi vuonna 1922 Hausjärvestä itsenäiseksi kauppalaksi. Kaupunki Riihimäestä tuli vuonna 1960.

Vuonna 1907 loppilainen tehtailija H. G. Paloheimo rakennutti kapearaiteisen hevosrautatien Riihimäeltä Lopen Kesijärvelle. Myöhemmin Riihimäen–Lopen rautatie muutettiin höyryveturivetoiseksi. Rata toimi vuoteen 1952 asti, jolloin se lakkautettiin."

info taken from: (visit link)
Name: Riihimäen kaupungintalo