35 - Vledder - NL - Fietsroute Netwerk Drenthe
Posted by: Groundspeak Regular Member dreamhummie
N 52° 51.356 E 006° 13.072
32U E 312689 N 5859870
Quick Description: ANWB Knooppunt 35 aan de T-splitsing Vledderlanden - Oosteind in Vledder.
Location: Drenthe, Netherlands
Date Posted: 8/29/2012 10:26:53 AM
Waymark Code: WMF664
Published By: Groundspeak Premium Member team Hebbes
Views: 1

Long Description:
Vledder is een esdorp in het zuidwesten van de provincie Drenthe in Nederland in de gemeente Westerveld. Vledder kent, net als vele andere Drentse brinkdorpen, een lange geschiedenis. In de omgeving van Vledder zijn diverse grafheuvels en urnenvelden gevonden uit de nieuwe steentijd. Er zijn diverse prehistorische vondsten gedaan zoals stenen bijlen, barnsteen en urnen.

De naam Vledder duidt op een natte plaats. De twee oudste straten van het dorp liggen dan ook rondom een lagere plek die vroeger vrij nat was. Het dorp heeft twee brinken, die in de volksmond de grote en de kleine brink genoemd worden. Zoals bij alle esdorpen, ligt niet ver van het dorp een beek, de Vledder Aa. Het Vledderveld achter de es is nu een boswachterij van Staatsbosbeheer. Bij dit Vledderveld was van 1939 tot 1981 een kamp, Kamp Vledder, gevestigd.

In het huidige dorp wonen een kleine 2000 inwoners. Tot de gemeentelijke herindeling van 1998 was Vledder een zelfstandige gemeente van zo'n 3500 inwoners. Tot die gemeente behoorden naast Vledder zelf de dorpen Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord, Frederiksoord en Nijensleek.

De Johannes de Doperkerk heeft net als de kerken van Norg en Anloo in Drenthe een zadeldaktoren.

In het dorp zijn een aantal musea: een museum voor valse kunst en voor grafiek en een schelpenmuseum (Miramar Zeemuseum). Vijf kilometer van Vledder ligt het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Ook staat er in het dorp een kleine korenmolen.

De voetbalclub van Vledder heet BEW (blauw en wit), opgericht in 1951.

Bron en meer info: (visit link)
Node Number: 35

Reachable Nodes:
24 at 1,8 km. 33 at 3,4 km. 71 at 5,2 km.


Visit Instructions:
  • Provide at least two photographs, one a close-up of the sign, clearly showing the number and another of the sign showing it in its surroundings. Tell us something about the area, or your journey.
  • Toon tenminste twee foto's een close-up van het knooppuntbord waarop het knooppuntnummer duidelijk te lezen is. En toon een foto waarin zowel het knooppunt als de omgeving te zien is. Vertel iets over de omgeving of over je reis.
.
Search for...
Geocaching.com Google Map
Google Maps
MapQuest
Bing Maps
Nearest Waymarks
Nearest Cycling Routes
Nearest Geocaches
Nearest Benchmarks
Create a scavenger hunt using this waymark as the center point
Recent Visits/Logs:
Date Logged Log User Rating  
dreamhummie visited 35 - Vledder - NL - Fietsroute Netwerk Drenthe 8/30/2012 dreamhummie visited it