10 - Darp - NL - Fietsroute Netwerk Drenthe
Posted by: Groundspeak Regular Member dreamhummie
N 52° 47.506 E 006° 12.925
32U E 312247 N 5852741
Quick Description: ANWB Knooppunt 10 aan de T-splitsing Van Helomaweg - Hunnebeddenweg nabij Darp.
Location: Drenthe, Netherlands
Date Posted: 8/29/2012 8:35:59 AM
Waymark Code: WMF65G
Published By: Groundspeak Premium Member team Hebbes
Views: 3

Long Description:
Darp is een dorp in de Nederlandse provincie Drenthe, gemeente Westerveld, met ongeveer 610 inwoners (1 januari 2009). Darp is de Drentse benaming voor dorp.

Darp is een klein esdorp ten oosten van Havelterberg, Het ligt aan de rand van het bos, waarin zich de Bisschopsberg bevindt. Deze heuvel is een belangrijk punt in de geschiedenis van Drenthe. Slag bij Ane

Darp heeft kleinschalige nieuwbouw. een openbare basisschool, een buurthuis en een café/cafetaria. Er is onder meer een voetbalvereniging, een dartvereniging, een biljartvereniging en een schietvereniging.

Ten oosten van Darp bestaat het landschap uit essen, ten westen ervan ligt het 450 hectare grote bos- en heidegebied Darperbos, dat een militair oefenterrein van de Landmacht is. Ten noorden van dat gebied ligt op de grens van Drenthe en Overijssel de Johannes Postkazerne, het grootste legerkamp in Noord-Nederland. De kazerne heeft als adres de Johannes Postweg in Darp.

In 2007 leidde een conflict rond de openbare basisschool van Darp tot een politieke crisis, die uiteindelijk het vertrek van het volledige college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerveld tot gevolg had.

Bron en meer info: (visit link)
Node Number: 10

Reachable Nodes:
08 at 2,4 km. 10 at 0,3 km. 11 at 2,9 km.


Visit Instructions:
  • Provide at least two photographs, one a close-up of the sign, clearly showing the number and another of the sign showing it in its surroundings. Tell us something about the area, or your journey.
  • Toon tenminste twee foto's een close-up van het knooppuntbord waarop het knooppuntnummer duidelijk te lezen is. En toon een foto waarin zowel het knooppunt als de omgeving te zien is. Vertel iets over de omgeving of over je reis.
.
Search for...
Geocaching.com Google Map
Google Maps
MapQuest
Bing Maps
Nearest Waymarks
Nearest Cycling Routes
Nearest Geocaches
Nearest Benchmarks
Create a scavenger hunt using this waymark as the center point
Recent Visits/Logs:
Date Logged Log User Rating  
dreamhummie visited 10 - Darp - NL - Fietsroute Netwerk Drenthe 8/30/2012 dreamhummie visited it