Molen van de Zuidpolder - Edam, Netherlands
Een poldermolen aan de Burgemeester Versteeghsingel 2 te Edam.
Location: Noord-Holland, Netherlands

De Molen van de Zuidpolder of Zuidpoldermolen is een achtkante grondzeiler binnenkruier gebouwd ergens tussen 1626 en 1635. Functie van de molen is het bemalen van de Zuidpolder.
Er is weinig aan het gebouw vernieuwd waardoor de molen er nog zeer authentiek uit ziet. Wel zijn er extra verstevigingen aangebracht. In 1875 werd er een extra stoomvijzelgemaal geplaatst. Nadat de capaciteit van dit gemaal in 1949 was opgevoerd werd de molen buiten gebruik gesteld.
Via een grote restauratie in 1978 is hij weer maalvaardig gemaakt. Op vrijwillige basis maalt de molen nog af en toe maar de omgeving is hiervoor tegenwoordig minder geschikt.

visit link
Purpose: Water Pumping