Veendermolen Roelofarendsveen (NL)
Waterpupping mill in Roelofarendsveen, The Netherlands.
Location: Zuid-Holland, Netherlands

De Veendermolen is een grondzeiler nabij Roelofarendsveen. De molen is in 1934 op een bestaande onderbouw uit 1830 gebouwd, ten behoeve van de bemaling van de Veenderpolder. In de onderbouw had tussen 1926 en 1934 een dieselgemaal gestaan, dat echter slecht functioneerde. Opvallend is het metselwerk: pas vlakbij de molen is te zien dat de molen niet bedekt is met riet, maar is gemetseld naar het model van de achtkantige met riet bedekte molens. De Veendermolen maalde tot 1967 op de wind, daarna werd de vijzel door een elektromotor aangedreven. Sinds 1978 is de Rijnlandse Molenstichting eigenaar van de Veendermolen. De Veendermolen is sinds 1976 weer maalvaardig en is regelmatig in bedrijf. In de molen is een zeilschool gevestigd; de molen is niet te bezoeken.

Beste bezoeker van dit WM, let alstublieft op het volgende.
Ik besteed liefdevolle aandacht aan mijn Waymarks daarom komen 'visits' zonder een originele foto in aanmerking om te worden verwijderd.
Een paar regels over je bezoek wordt altijd gewaardeerd.
Dear visitor of this WM, please take notice of the following:
I put effort in my waymarks and therefore visits without a original photo are subject for deletion. A few lines about your visit is highly appreciated.
Date of Manufacture: 01/01/1934

Purpose: Water Pumping