No. 259, zámek - Hluboká, CZ
33U E 459077 N 5433302
Turistická známka zámku Hluboká nad Vltavou, postaveného ve stylu tudorovské gotiky. Tourist stamp Hluboká Castle, built in Tudor Gothic style.
Location: Jihočeský kraj, Czechia

Zámek Hluboká leží na návrší nad Vltavou ve meste Hluboká nad Vltavou severne od Ceských Budejovic. Patrí k turisticky nejatraktivnejším památkám v Cesku.
Na míste rane gotické tvrze z druhé poloviny 13. století dnes stojí gotický hrad jejž vybudoval koncem 15. století Vilém z Pernštejna. Majitelem hradu se pozdeji stal král Ferdinand I. Habsburský který jej prodal roku 1562. Tak prešla Hluboká do majetku pánu z Jindrichova Hradce, kterí jej prestavili na renesancní zámek. O století pozdeji zakoupil panství Hluboké Jan Adolf I. z rodu Schwarzenberku, kterí zde sídlili po témer tri století.
V roce 1840 byla Hluboká vybudována takrka znovu ve stylu tudorovské gotiky podle vzoru anglického královského zámku Windsor. Nárocné exteriéry a interiéry byly dokonceny až v roce 1871 pod vedením D. Deworetzkého. Zámek je obklopen anglickým parkem se socharskou výzdobou.

The castle lies deep on the hill above the Vltava River in Hluboká Czech Budejovice north. It belongs to the most attractive sights in the Czech Republic.
In place of the early Gothic fortress from the 13th century Gothic castle stands today jejž built in the late 15th century William of Pernštejn. The owner of the castle later became King Ferdinand I of Habsburg who sold it to 1562. So went deep into the possession of the Lords of Hradec Henry, who rebuilt it into a Renaissance chateau. A century later, bought the manor deep Johann Adolf I of Schwarzenberg family, who lived here for nearly three centuries.
In 1840 was built almost deep again in the style of Tudor Gothic design by the English royal Windsor Castle. Challenging the exteriors and interiors were finished in 1871 under the leadership of D. Deworetzkého. The chateau is surrounded by an English park with sculptures.
Opening Times:
Leden 10:00 - 12:00 12:30 - 16:00 mimo pondělí Únor 10:00 - 12:00 12:30 - 16:00 mimo pondělí Březen 10:00 - 12:00 12:30 - 16:00 mimo pondělí Duben 9:00 - 12:00 12:30 - 16:30 mimo pondělí Květen 9:00 - 12:00 12:30 - 17:00 mimo pondělí Červen 9:00 - 12:00 12:30 - 17:00 mimo pondělí Červenec 9:00 - 12:00 12:30 - 17:00 každý den Srpen 9:00 - 12:00 12:30 - 17:00 každý den Září 9:00 - 12:00 12:30 - 16:30 mimo pondělí Řijen 9:00 - 12:00 12:30 - 16:30 mimo pondělí Listopad 10:00 - 12:00 12:30 - 16:00 mimo pondělí Prosinec 10:00 - 12:00 12:30 - 16:00 mimo pondělí do 22.12.

Rating: