Barokní zvonice / Baroque Bell tower, Lipnice nad Sázavou, CZ
CZ - Barokní zvonice v Lipnici nad Sazávou EN - Baroque Well tower in Lipnice nad Sázavou
Location: Kraj Vysočina, Czechia

Ceský popis

Barokní zvonice v Lipnici nad Sázavou je postavena na míste puvodní obranné veže, která byla znicena za tricetileté války. Spolu s ní byla znicena i stará drevená zvonice. Barokní zvonici nechali postavit páni z Vernieru spolu s barokní úpravou lipnického kostela sv. Víta a hradní kaple. Puvodní zvony byly za 1. svetové války zabaveny, novejší pak ve 2. svetové válce. Dnešní zvon pochází ze zaniklé zvonice ceskoslovenské církve husitské. V roce 2008 probehla rekonstrukce zvonové stolice, krovu a strešního plášte. V soucasné dobe vlastní zvonici Národní památkový ústav.

English description

The Baroque bell tower in the Lipnice Sazavou is built on the site of the original defensive tower that was destroyed during the Thirty Years War. Along with it was destroyed by an old wooden belfry. The Baroque bell tower was built by the lords of Vernier with Baroque redesign of Lipnice church of St.Vitus and the castle chapel. The original bells were the first World War II seized, then later in the 2nd World War II. Today's bell bell comes from the defunct Czechoslovak Hussite Church. In 2008 the reconstruction of the bell stools, roof and roof deck. Currently own bell tower of the National Heritage Institute.

Address of Tower:
Lipnice nad Sázavou