Námestí 3. kvetna Otrokovice, Czech republic
Pohled na námestí 3. kvetna v Otrokovicích z kamery umístené na budove Mestského úradu.
Location: Zlínský kraj, Czechia

Mesto Otrokovice leží v západní cásti Zlínského kraje, na rozhraní trí regionu: Valašska, Slovácka a Hané - a tak se i v povaze našich obyvatel snoubí hanácká rozvážnost s valašsky tvrdou pracovitostí a slováckým temperamentem. Naše mesto vzniklo spojením nekdejších samostatných obcí Otrokovice a Kvítkovice.

Otrokovice jsou moderním prumyslovým sídlem, jehož rozvoj byl založen ve tricátých letech 20. století výstavbou Batových závodu a dynamiku nabral v sedmdesátých letech minulého století v souvislosti s otevrením nové pneumatikárny. V soucasné dobe je mesto Otrokovice se svými témer 19 tisíci obyvateli šestým nejvetším mestem Zlínského kraje a je centrem mikroregionu zahrnujícího obce s celkovým poctem témer 35 000 obyvatel. Svou polohou na duležitých silnicních a železnicních tazích jsou Otrokovice vstupní branou Zlínského kraje.
Public or Private?: Public