Windmill Hubert -Wenduine- De Haan - Belgium
Windmill Hubert near the caostal village of Wenduine.
Location: West-Vlaanderen, Belgium

Ringlaan nr. 89. Houten windmolen, z.g. "Hubertmolen". Houten molen, in 1880 gebouwd door Jan Hubert (fig.). Sinds 1934 buiten bedrijf. Molen van het gemengde type, staakmolen/ wipmolen, bestaande uit klein vierzijdig molenkot onder geknikte Mansartkap; naar boven toelopend zeszijdig torenkot. Bekleding van eternit-schaliën. Molenkruis vervangen door niet-operatieve ladderachtige sierwieken. Speciale vermelding verdienen het pestel-systeem en de houten askop, teruggaand op XVII A-model. Nevenliggend molenaarshuisje en bergplaats uit 1914; interieur van bergplaats werd in 1958 n.o.v. architect A. Uyttenhove (Wenduine) omgebouwd tot uitbreiding van woonhuis. Streekeigen bouwtrant, cf. witbeschilderde baksteen boven gepikte plint, scherpe pannen zadeldaken, tuitgevels met getrapte schouderstukken, sierankers, steunberen, beluikte vensters met kleine roedeverdeling.
Date of Manufacture: 02/02/1880

Purpose: Milling