Renesancni zamek / Renaissance Chateau, Cervene Porici, CZ
Renesancni zamek ze 17.st. / Renaissance chateau from the 17th century.
Location: Plzeňský kraj, Czechia

Zamek v Cervenem Porici byl postaven Mikusaem Sicem z Drahenic v roce 1611 na miste starsi tvrze ze 14. stoleti. Po vzniku CSR v roce 1918 pripadl zamek statu. Krome barokni brany je zamek pozdejsimi prestavbami minimalne znehodnocen. Mnohem vice znehodnocen je desetiletimi bez zajmu a jeho stav. v soucasnych letech probiha jeho rozsahle pamatkova obnova. Ackoliv je zamek zatim pro verejnost uzavreny, nekolikrat do roka je mimoradne zpristupnen.
Od roku 2010 je zamek narodni kulturni pamatkou.
Chateu was built by Mikulas Sic from Drahenice in 1611 and replaced older stronghold from the 14th century. From 1918 chateau is owned by czech state. From 2010 is written in the list of national historic landmarks. Although chateau is beiing renovated and is closed, several times a year is opened for public to see repairings.
Date of origin:: 1611

Style: Mannerism (ca. 1520–1600)