Old Town Hall / stará radnice, Dvur Králové nad Labem, Czech republic
33U E 557791 N 5587003
Renaissance building with sgraffito from Italian builders Aostallini de Salla and Franc called Vlach from year 1572 / Renesancní patrová budova se sgrafitovým kvádrováním od stavitelu Aostalliniho de Salla a France zvaného Vlach z r. 1572.
Location: Královéhradecký kraj, Czechia

ENG: The oldest documented town hall in Dvur Kralove nad Labem, wooden, burned in the fire of 1572. As a replacement,renaissance brick buildingwas built in the same year. Its authors were the Italian architects Aostallini de Salla and France called Vlach. The new building burned again in 1790 and in 1833 was re-builed. Today the city use the building as ceremonial premises and exhibition hall.

CZ: Nejstarší doložená radnice Dvora Králové nad Labem, drevená, shorela pri požáru mesta roku 1572. Jako náhrada byla ješte téhož roku postavena zdená renesancní budova. Jejími autory byli italští architekti Aostallini de Salla a Franc zvaný Vlach. Nová budova v roce 1790 znovu vyhorela a roku 1833 byla prestavena. Pri této prestavbe byla zmenena její orientace – puvodne byl hlavní štít budovy, na rozdíl od dnešní dispozice, orientován do ulice Palackého. Sídlo vedení mesta bylo prestehováno do nové radnice na východní strane námestí. Dnes má zde mesto reprezentacní prostory a výstavní sín.
Date of origin:: 1572

Architect(s): Italian builders Aostallini de Salla and Franc called Vlach