Trešt, Czech Republic
33U E 535115 N 5459964
CZ: Trešt je mesto, nacházející se na západe Moravy, ve strední cásti kraje Vysocina. EN: Trešt is a town in the Vysocina Region of the Czech Republic
Location: Kraj Vysočina, Czechia

CZ:

Trešt
Trešt je mesto, nacházející se na západe Moravy, ve strední cásti kraje Vysocina. Leží na Treštském potoce, který je prítokem reky Jihlavy, 13, 6 km jihozápadne od krajského mesta Jihlavy a 11, 5 km severoseverovýchodne od mesta Telce. Nadmorská výška mesta se pohybuje mezi 540 m n. m. (Treštský potok) a 600 m n. m. (u zámku).

Trešt má k roku 2009 5984 obyvatel. Pocátky mesta leží až ve 13. století. První písemná zmínka pochází z roku 1349. Trešt je dnes známá predevším díky svým betlémum.

EN:

Trešt is a town in the Vysocina Region of the Czech Republic, which was founded around the turn of the 13th century. It has around 6,000 inhabitants.

The official website of Trešt:
Public or Private?: Public