Vysehradsky zeleznicni most / Railroad bridge, Praha, CZ
Zeleznicni most spojujici Vyton se Smichovem / Railway bridge that connects Vyton and Smichov.
Location: Hlavní město Praha, Czechia

Na konci 19. století prestal starý jednokolejný most z roku 1872 vyhovovat, proto bylo rozhodnuto o jeho náhrade novou konstrukcí pro dvojkolejnou trat. Stavba nového mostu probehla v letech 1900–1901. V rícním koryte byly vybudovány nové pilíre, príhradové nosníky byly smontovány na pomocné konstrukci vedle puvodního mostu. Vlastní výmena pak probehla behem nekolikadenní výluky. Scénu výmeny mostu použil František Langer v próze Kruh ze sbírky Predmestské povídky.

Soucasný most je tvoren tremi príhradovými nosníky s rozpetím 69,9 m, široký je 8,1 m. Po obou stranách jsou chodnícky pro peší. Pri zavedení pravostranného silnicního provozu v Praze k 26. breznu 1939 byla stanovena peším povinnost používat na tomto a ješte na dalších trech vltavských mostech vždy levý chodník.
Bridge was built in 1900 - 1901 and replaced original one way track bridge. Lenght is 210m and width is 8,1m. Part of bridge is also foot bridge.

(wikipedia)

Length of Span: