(former) Station Aarlanderveen -The Netherlands
Former railway station between Alphen aan den Rijn and Uithoorn
Location: Zuid-Holland, Netherlands

Station Aarlanderveen (afkorting:Alv) is een voormalig station aan de spoorlijn Uithoorn – Alphen aan den Rijn. Het stationsgebouw (type: Hesm I) werd gebouwd in 1913.Het station werd geopend op 1 augustus 1915.
Volgens de dienstregeling van toen vertrok de eerste trein om 06.44 uur van Aarlanderveen naar Alphen/Oudshoorn en kwam daar dertien minuten later aan. De volgende reed om 08.39 uur. Over de dag verdeeld kon je acht keer mee naar Alphen en acht keer van Alphen naar Uithoorn. Op zon- en feestdagen viel midden op de dag één trein uit. In de beginjaren was het nog mogelijk in en uit te stappen op de Achttienkavels, toen nog Zuideindscheweg. De vrouw van de spoorwegwachter maakte dan met een stopsein duidelijk dat er passagiers waren, die vervolgens bij de conducteur een kaartje moesten kopen.
De laatste trein vertrok hier op oudjaarsavond in 1935.
Tegenwoordig is het gebouw als woonhuis ingericht.

English:
Railway Station Aarlanderveen (abreviation:Alv) is a former railway station of the line Uithoorn – Alphen aan den Rijn. The building (type: Hesm I) was built in 1913. It was opened on the 1st of August 1915. The last train departed from this railway station on New Years Eve 1935.

Now a days it's private property and a family lives there.
Is the station/depot currently used for railroad purposes?: No