Paraisten harmaakivikirkko / Greystone Church of Pargas
Greystone Church of Pargas - Pargas Gråstenskyrka - Paraisten Harmaakivikirkko
Location: Finland

Paraisten Harmaakivikirkko on rakennettu 1300-luvulla ja on omistettu Pyhälle Simonille. Agricolan kappelin läntinen puoli on kirkon vanhin osa, siellä sijaitsee kirkkomuseo. Kappelia laajennettiin
1600-luvulla. Kirkkotarhassa on lisäksi 1800-luvun alussa rakennettu ja 1700-luvun rakennusperinnettä edustava Suomen ensimmäisen
arkkipiispan, piispa Tengströmin, mukaan nimetty kappeli. Erik Bryggmanin piirtämä siunauskappeli edustaa ympäristöön huolellisesti sopeutettua funktionalismia. Sitä pidetään Turun Ylösnousemuskappelin esityönä.

Lisätietoa

_____________________________________________________________________
Pargas gråstenskyrka är byggd på 1300-talet och är ägnad till Sankt Simon. Västra delen av Agricola-kapellet är den äldsta delen av
kyrkan, nuförtiden är kyrkomuseet inrymt där. Under 1600-talet
utvidgades kapellet. På kyrkogården finns dessutom Finlands första ärkebiskops, biskop Tengströms kapell, byggt i början på 1800-talet enligt 1700-talsmodell. Begravningsskapellet som ritats av Erik
Bryggman är ett exempel på funktionalism som omsorgsfullt anpassats till sin miljö. Det anses allmänt att kapellet är ett förarbete till Uppståndelsekapellet i Åbo.

Mera info

______________________________________________________________________
The Greystone Church of Parainen is built in the 14th century and is dedicated to Saint Simon. The western part of the Agricola-chapel is the eldest component of the church, nowadays a museum. On the
churchyard is Finlands first archbishops , bishop Tengströms chapel.
Building Materials: Stone