TB 2313-6 kostel sv. Petra a Pavla, Cáslav, CZ
33U E 527983 N 5528805
Trigometrický bod je tvorený stredem makovice veže rímsko-katolického kostela sv. Petra a Pavla v Cáslavi. / The geodetical point is the centre of tower steeple of St. Peter and Paul Church in Caslav.
Location: Středočeský kraj, Czechia

CZ]
Tento trigonometricky bod prochazi stredem makovice umistene na spicce kostela sv. Petra a pavla v Cáslavi. Ve stredu makovice ve smeru vodorovnem je nadmorská výška 347.67 m n.m.
Rane gotický kostel ze 13. st., který byl postaven na míste puvodního románského kostelíka sv. Michala. Dochoval se puvodní portál a sakristie. V prubehu 15. st. byla pristavena kostelní vež. R. 1910 byly v podvežní kapli nalezeny ostatky Jana Žižky z Trocnova. Vež kostela o výšce 88.5 metru patrí mezi nejvzšší kostelní veže v Ceské Republice.

EN

The geodetical point is presented by the top of the tower steeple (center of the steeple's finial)of the St. Peter and Paul Church in Cáslav.
Early Gothic church from the 13th century, which was built on the site of the former Romanesque church of St. Michal. The original portal and sacristy have been preserved. During the course of the 15th century the church tower was added. In 1910, the remains of Jan Žižka of Trocnova were discovered in the tower chapel.
Type: TB - trigonometricky bod polohoveho pole

Access restrictions: yes