Zamecka kaple / Chateau Chapel, Chlumec nad Cidlinou, CZ
33U E 532237 N 5556464
Kaple v parku nedaleko zamku Kralovska koruna / Chapel in a park nearby of Chateau Kralovska koruna.
Location: Královéhradecký kraj, Czechia

Nachází se severne od zámku. Mezi lety 1741-45 byla postavena centrální lod. Vež, radiální hmoty sakristie a oratore byly postaveny do roku 1765, kdy byla kaple benedikována. Do roku 1935 sloužila šlechte za rodinnou hrobku. Stavba byla snad opoždenou realizací projektu J. Santiniho, stavitelem byl patrne Fr. Kermer. Pri rekonstrukci v 60. letech 20. století byly omylem zboreny sakristie, orator i západní operné pilíre.

Chapel was built during 1741-1745 according to plan of well known arch.J.Santini. Chapel tower was built twenty years later. Till 1935 it was family tomb of chateau owner - aristocratic family Kinsky z Vchynic.
Style: Baroque

Type of building (structure): Small religious objects (waychapels and columns of the crucification)