Pyynikin kesäteatteri
Pyynikin Kesäteatteri (Pyynikki Summer Theatre)
Location: Finland

Suomi:
"Pyynikin kesäteatteri on Tampereella toimiva ulkoilmateatteri, joka tunnetaan erityisesti pyörivästä katsomostaan. Se on yksi Suomen suurimpia kesäteattereita ja Suomessa pisimpään yhtäjaksoisesti toiminut ulkoilmateatteri.

Teatterin perustivat näyttelijät Yrjö Kostermaa ja Toivo Mäkelä. Se aloitti toimintansa vuonna 1948 Tampereen Kesäteatterin nimellä Joselininniemessä Pyhäjärven rannalla, missä näytännöt järjestetään vielä nykyisinkin. Vuonna 1955 vetovastuu siirtyi Tampereen Teatterikerholle, jolloin myös teatterin nimi muuttui Pyynikin kesäteatteriksi.

Pyynikin kesäteatteri kasvatti katsojalukujaan koko 1950-luvun loppupuoliskon ajan. Sisustusarkkitehti Reijo Ojasen suunnittelema 800-paikkainen pyörivä katsomo valmistui vuonna 1959. ... Vuonna 2005 valmistui katsomon katos, joka pidentää teatterin käyttöaikaa sekä keväällä että syksyllä."

Lähde (29.3.2010) Wikipedia

English:
"Pyynikin Kesäteatteri (Pyynikki Summer Theatre) is an open-air theatre operating in Tampere, Finland, known especially for its revolving auditorium. It is one of the largest summer theatres in Finland and has been running uninterrupted longer than any other open-air theatre in the country.

The theatre was founded in 1948 and was originally named Tampereen Kesäteatteri (Tampere Summer Theatre). It started operating in Joselininniemi, on the shore of the lake Pyhäjärvi, where the performances continue to be held until today. In 1955 the name of the theatre was changed to Pyynikin Kesäteatteri.

The theatre increased its popularity throughout the latter half of the 1950s. The construction of the rotating auditorium, designed by the architect Reijo Ojanen and holding 800 seats, was completed in 1959. ... In 2005 a roof for the auditorium was completed, thus lengthening the usability of the theatre in spring and autumn in the Nordic weather conditions."

Source (29.3.2010): Wikipedia