Chateau Kunin / Zamek Kunin (Czech Republic)
Chateau Kunin in northern Moravia
Location: Moravskoslezský kraj, Czechia

[English]
Castle Kunin has been built in years 1726 - 1734. After world war II been devastated. Renewal after year 2001 (detailed history is in (visit link)

[Czech]
Zámek v Kuníne byl vybudován hrabaty z Harrachu letech 1726 - 1734 na míste staré jednopatrové tvrze.
V devatenáctém století se majiteli zámku stala landkrabata z Fürstenberga z rakouské terciogenitury rodu a následne podnikatelská rodina rytíru Baueru z Brna. Na konci 2. svetové války byl zámek zpustošen sovetskými vojáky a následne i nájezdy lidí z okolí.
Po válce pak zámek sloužil jako ubytovna statku, vývarovna, sklad léku a v 70. letech 20. století mel být prebudován na ubytovnu pro studenty. Na pocátku 90. let ale stále vypadal jako stavební zrícenina.
V zárí roku 2001 z Ameriky pricestovali príslušníci rodu Baueru, kterí poskytli fotografické zábery dokumentující zarízení všech pokoju zámku pred válkou a následne byla provedena rekonstrukce celého objektu, který tak mohl být v roce 2004 otevren verejnosti

Podmínky k zalogování návštevy:
- tvoje fotka v zámku nebo jeho okolí