klokkentoren Dalempoort - Gorichem - NL
Mooie houten klokkentoren met een gegoten klok van Koninklijke Eijsbouts
Location: Zuid-Holland, Netherlands

Nieuwe klok
In 2016 kwam er een nieuwe klok in het torentje in de Rijksmuseumtuin, gegoten door 's werelds grootste klokkengieterij en fabriek van torenuurwerken Koninklijke Eijsbouts. Zie afbeelding 4. De klok luidt elk uur, behalve ’s nachts. Eerder werden de oorspronkelijke 17de-eeuwse wijzerplaten en wijzers grondig gerestaureerd en is in de toren een modern uurwerk geplaatst dat wordt aangestuurd door een atoomklok in de Duitse plaats Mainflingen. De restauratie werd betaald met het geld dat behoorde bij de in 2013 aan Wim Pijbes uitgereikte IJ-prijs en is mede mogelijk gemaakt door de steun van particulieren.https://ifthenisnow.eu/nl/pointsofinterest/de-dalempoort-gorinchem
(visit link) vanaf 7.15 ziet u de klok

New clock
In 2016, a new clock came into the turret in the Rijksmuseum garden, cast by the world's largest bell foundry and factory of tower clocks Royal Eijsbouts. See Figure 4. The bell rings every hour except at night. Earlier, the original 17th-century dials and hands were thoroughly restored and a modern timepiece controlled by an atomic clock in the German town of Mainflingen was installed in the tower. The restoration was paid for with the money that belonged to the IJ Prize awarded to Wim Pijbes in 2013 and was made possible by the support of private individuals.https://ifthenisnow.eu/nl/pointsofinterest/de-dalempoort-gorinchem
(visit link) from 7.15 will see the clock

Still Operational: yes