Jaknikker - Twist, Germany
32U E 371180 N 5835376
jaknikker aan de schöninghsdorfer strasse hij staat hier langs de kant van de weg en doet onverstoorbaar zijn werk
Location: Niedersachsen, Germany

Hier aan de schöninghsdorfer strasse staat op een afgesloten terrein een werkende Jaknikker

"Jaknikker is de populaire naam in Nederland voor het bovengrondse deel van een pomp dat olie uit de grond pompt. Omdat het altijd ja knikt.

De Pumpjack is een uitvinding van Walter C. Trout, een medewerker van een machinefabriek in Lufkin in de Amerikaanse staat Texas.
Tot die tijd werd olie naar boven gehaald met pompen die voor het grootste deel van hout waren gemaakt, die een horizontale beweging omzetten in een verticale. De pomp die Trout in 1925 ontwierp, beweegt verticaal, maar werkt ook met een contragewicht, wat de efficiëntie verhoogt.
De pompvijzel zelf is het zichtbare deel van een ondergronds mechanisch pompsysteem dat in een oliebron is geïnstalleerd."

Bron (visit link)

"Jaknikker is the popular name in the Netherlands for the aboveground part of a pump that pumps oil from the ground. Because it always nods yes.

The Pumpjack is an invention of Walter C. Trout, an employee at a machine factory in Lufkin in the US state of Texas.
Until that time, oil was brought up with pumps that were for the most part made of wood, which converted a horizontal movement into a vertical one. The pump that Trout designed in 1925 moves vertically, but also works with a counterweight, increasing efficiency.
The pumpjack itself is the visible part of an underground mechanical pump system installed in an oil well."

Jaknikker" ist in den Niederlanden die volkstümliche Bezeichnung für den oberirdischen Teil einer Pumpe, die Öl aus dem Boden pumpt. Weil er immer zustimmend nickt.

Der Pumpjack ist eine Erfindung von Walter C. Trout, einem Angestellten in einer Maschinenfabrik in Lufkin im US-Bundesstaat Texas.
Bis dahin wurde das Öl mit Pumpen gefördert, die zumeist aus Holz bestanden und eine horizontale Bewegung in eine vertikale umwandelten. Die Pumpe, die Trout 1925 entwarf, bewegt sich vertikal, arbeitet aber auch mit einem Gegengewicht, was die Effizienz erhöht.
Der Pumpjack selbst ist der sichtbare Teil eines unterirdischen mechanischen Pumpensystems, das in einer Ölquelle installiert ist."