Karel Cogge - Veurne Belgium
31U E 476341 N 5658040
NL - De furnois Karel Cogge speelde een rol tijdens de Eerste Wereldoorlog FR - Le furnois Karel Cogge a joué un rôle pendant la Première Guerre Mondiale EN - The furnois Karel Cogge played a role during the First World War
Location: West-Vlaanderen, Belgium

NL
Historisch

Beschrijving:

Borstbeeld van Karel Cogge op een sokkel in blauwe steen met het wapen van Veurne.

De Furniër Karel Cogge (1855-1922) speelde tijdens de Eerste Wereldoorlog een belangrijke rol als sluiswachter van de 'Noordwatering Veurne'. Hij werd geraadpleegd door de stad Veurne over de overstroming van de IJzervlakte. Voor zijn tussenkomst verhief Koning Albert I hem tot Ridder in de Leopoldsorde. De buste dateert uit 1928.

FR

Historique

Description:

Buste de Karel Cogge sur un piédestal en pierre bleue avec le blason de Furnes.

Le furnois Karel Cogge (1855-1922) a joué un rôle important pendant la Première Guerre Mondiale en tant que gardien des écluses du "Noordwatering Veurne". Il a été consulté par la ville de Furnes au sujet de l'inondation de la plaine de l'Yser. Pour son intervention, le roi Albert 1er l'a élevé au rang de chevalier de l'ordre de Léopold. Le buste date de 1928.

EN

Description:

Bust of Karel Cogge on a pedestal in blue stone with the coat of arms of Veurne.

Historical

Furnian Karel Cogge (1855-1922) played an important role during the First World War as lock keeper of the 'Noordwatering Veurne'. He was consulted by the city of Veurne about the flooding of the Yser plain. For his intervention, King Albert I elevated him to the rank of Knight of the Order of Leopold. The bust dates from 1928.

Source

patrimoine-belge