Keskiaikaiset Markkinat - Turku, Finland
Markkinat joilla voit palata vuosisatoja taaksepäin. A market where you can go back centuries.
Location: Finland

[FIN] Keskiaikaiset markkinat on Turussa järjestettävä Suomen suurin keskiaika- ja muinaistapahtuma. Tapahtuma järjestetään vuosittain kesä–heinäkuun vaihteessa Turun Vanhalla Suurtorilla. Keskiaikaiset markkinat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1996. Vuosina 1996–2010 tapahtuman järjestäjänä toimi Turun kaupunki. Vuonna 2010 perustettiin markkinat sittemmin järjestänyt yhdistys Turun Suurtorin keskiaika ry.

Markkinoilla on mahdollista maistaa ruokia ja juomia käsityöläisten tekeminä. Alueella on monenlaisia esityksiä ja yleensä niissä voidaan ottaa myös katsojien mukaan. Paikalle saapuu monia turisteja omilla asuillaan. Alue on rajattu osittain puuseiväsaidalla.

Sanotaan että Firenzestä 1400-luvulla alkunsa saanut renessanssi oli taiteessa yksi historian suurimpia kukoistuskausia. Näissä Turun Keskiaikaisissa markkinoissa kulkee ylimistöä selkeästi normaalia kansalaista hienommissa ja paremmissa asusteissa. Renessanssin vaikutukset ovat näkyneet tuon ajan taiteessa myös Suomessa ja Turussa kuninkaallinen hovi on ollut merkittävä mesenaatti taiteen tukemisessa. Näiden markkinoiden ajallisesti esikuvana on ollut 1400-1500 luvut. Joka vuosi on markkinat eri aikakaudella ja niiden tapahtumista voi lukea täältä: (visit link)

[EN] The Medieval Market is Finland's largest medieval and renaissance event organized in Turku. The event takes place every year at the turn of June-July in Turku's Old Marketsquare. The medieval market was organized for the first time in 1996. Between 1996 and 2010, the event was organized by the city of Turku. In 2010, the association that later organized the market, Turku Suurtorin keskiaika ry, was founded.

At the market, it is possible to taste food and drinks made by artisans. There are many kinds of shows in the area, and you can usually take spectators along. Many tourists arrive there with their own costumes. The area is partially delimited by a wooden fence.

It is said that the Renaissance, which started in Florence in the 15th century, was one of the greatest flourishing periods in history. In these medieval markets of Turku, the upper class clearly wears finer and better accessories than normal citizens. The effects of the Renaissance have been seen in the art of that time also in Finland, and the Royal Court in Turku has been a significant patron in supporting art. The 1400-1500s have been the model for this market in terms of time. Every year there is a market in a different era and you can read (Finnish) about their events here: (visit link)

Keskiaikaiset markkinat are also on Wikipedia: (visit link)

Nearest Renaissance Fairs