Dak brandweerkazerne - Houten - NL
31U E 648142 N 5765858
uniek glazen dak met geïntrigeerde fotovoltaïsche cellen zodanig dat het een geheel is met de constructie
Location: Utrecht, Netherlands

hier bij de Brandweer kazerne in Houten is bij de bouw in 2000 al rekening gehouden met de duurzaamheid van het gebouw.
De architect Philippe Samyn heeft in het open glazen gedeelte van het dak geheel vol gelegd met zonnepanelen ze maken deel uit van de constructie en daardoor bijna geheel aan het oog onttrokken, door deze panelen kan het gebouw zichzelf voorzien van elektriciteit.

Nadeel is wel dat het loeiheet word binnen.

Als je er bent kijk dan even naar de achterwand deze is voorzien van 2500 A3-tekeningen op het thema ‘brand’ van de Houtense scholieren.

here at the Fire Station in Houten, the sustainability of the building was already taken into account when it was built in 2000.
The architect Philippe Samyn has filled the open glass part of the roof with solar panels, which are part of the structure and almost completely hidden from view.

The downside is that it gets extremely hot inside.

While you're there, take a look at the back wall, which features 2,500 A3 drawings on the theme of 'fire' by pupils from Hout.

Type of system: Photovoltaic (electrical)