Route Harderwijk - Harderwijk, the Netherlands
A walking route of 4 km throughout the centre of Harderwijk.
Location: Gelderland, Netherlands

NL Op wikiloc is een mooie wandelroute gemaakt door het centrum van Harderwijk. De wandelroute van 4 km werkt met foto’s van de controleposten en kan gedownload worden naar je gps. De route begint bij het Hortuspark (groene punt) en eindigt iets verder bij het Oude Stadhuis van Harderwijk (rode punt). Je komt met de route door het hele centrum van de stad heen. De route is gemaakt in 2019 door nidonk.

Van bron
Harderwijk had in de Middeleeuwen een middenpositie in de Duitse Hanze. Harderwijk is al voor 1285 actief in de Hanze. Nu, in de 21ste eeuw, zijn de sporen van deze tijd nog altijd zichtbaar.Sommige gebouwen van toen staan er nog. Maar of gebouwen nu wel of niet behouden zijn gebleven; de geschiedenis blijft! Daar waar u vandaag wandelt, hebben eeuwen gelden mensen gelopen die een rol speelden in de Hanze.
ENG A beautiful walking route has been made on wikiloc through the center of Harderwijk. The 4 km walking route works with photos of the checkpoints and can be downloaded to your GPS. The route starts at the Hortuspark (green dot) and ends a little further at the Old Town Hall of Harderwijk (red dot). The route takes you through the entire city center. The route was created in 2019 by nidonk.

From source
Harderwijk had a middle position in the German Hanseatic League in the Middle Ages. Harderwijk has been active in the Hanze since 1285. Now, in the 21st century, the traces of this time are still visible. Some buildings from that time are still there. But whether or not buildings have been preserved; history remains! Centuries ago, people who played a role in the Hanseatic League walked where you walk today.
Difficulty level: easy

Course length: 4 km